9 серпня 2018 р.

Рекомендації щодо одягу/взуття та пакування речей під час сплаву

Одяг на сплав повинен максимально закривати тіло від сонячного проміння. Обов’язково накриття на голову – панама, бейс. Щоб вберегти шию використайте хустинку або бандану. Одяг найкраще світлих тонів. Відкриті ділянки тіла змащуємо сонцезахисним кремом.

Взуття під час сплаву повинно захистити ступні ніг від гострих камінців, ракушок, скла. Для цього найкраще підійдуть сандалі із синтетичних матеріалів, що мало намокають і швидко сохнуть. Заходимо і виходимо на катамаран взутими. У прохолодну пору року (рання весна, пізня осінь)  рекомендуємо взяти гумові чоботи або бахіли ОЗК (одягаються по верх взуття і захищають ноги від води по коліна).
Щоб захистити змінний одяг та взуття, спальний мішок інші речі від намокання при подорожі, рекомендуємо все що боїться намокання щільно спаковувати в поліетиленові пакети перед пакуванням в сумку. Сумку додатково можна загорнути у великий поліетиленовий мішок. Під час подорожі лишіть біля себе невеличку сумку із дощовиком, питною водою, кремом від засмаги, перекусом. Подбайте на перед про захист гаджетів і фототехніки від бризків води і потрапляння у воду.

Речі, які можуть випасти і втонути можна прив’язати до плавзасобу.